Middagsmeny


Menyförslag

Förrätter

Västerbottensbakelse med kallrökt lax, basilikacrème
Cedergrenska tornets toastskagen toppad med rom
Hummersoppa med kräftstjärtar och parmesanbröd
Löjromstoast med creme fraiche och hackad rödlök
Rökt ankbröst med päronchutney och crostini

Varmrätter

Majskycklingfilé med dragonsås och grön sparris
Smörstekt rödingfilé med kräftsås, romanescopuré och dillslungad potatis
Kalvmedaljonger med rosépepparssås och rotfruktskaka
Tornets helstekta ryggbiff med tryffelfärskost, tomatsallad och potatisgratäng
Lammytterfilé med gräddstuvad purjolök, syltad rödlök och rosmarinsky och potatiskaka
Tilläg 49 kr p.p för nedanstående varmrätter
Helstekt oxfilé med vitlöksrödvinsås och potatisterrine
Ångad hälleflundra med chilifrästa räkor, tomatvittvinsås och dillslungad potatis
Hjortfilé på bädd av säsongens svamp och svartkål, portvinsås och potatisterrine

Desserter

Passionsfrukt- och vaniljpannacotta
Mörk och vit chokladmousse med havtornstopping
Hallonparfait med färska bär och lättvispad grädde
Champagnesorbet toppad med chokladflarn

Pris: 530 kr för 3 rätters
Kaffe tilkommer med 20 kr p.p



Lokaler: Riddarsalen (från 40 personer) eller egen salong (15-40 personer) i 4 timmar
Priset gäller vid 3-rätters middag i samband med konferens (valfri antal gäster)
eller förbeställt middag (min 15 personer).
OBS!!! Gäller endast förbeställning, samma meny hela sällskapet.
( självklart tar vi hänsyn till personer med allergi etc.)
Vid fest eller annan tillställning tillkommer lokalhyra (se separata paket)
– skicka förfrågan till info@cedergrenskatornet.se



Bufféer

Mingelbuffé (handmat)

Rökt renstek med färskost på kavring
Laxröra på saltbröd toppad med rom
Ädelost med hassel/valnötter på crostini med blomkapris
Pizzaknyten med parmaskinka och parmesan
Västerbottenpaj med Philadelphia och syrad rödlök
Pannacotta med bär
Kaffe/te

Pris 380 kronor / person
Priserna för denna buffé gäller vid min 30 personer och tillgång till lokaler i ca 3 timmar

Tornets klassiska buffé - kall mat

Ceasarsallad med kyckling och bacon,
kräftskagen, varmrökt lax, kallrökt lax,
rostbiff, prosciutto, salami,
pastasallad, fetaostsallad, potatissallad, grönsallad,
dillmajonnäs, örtdressing, oliver, fruktfat,
ostbricka (brie, grönmögel, färskost),
vaniljpannacotta med bär,
bröd och smör, ostkex,
chokladbit, kaffe/te

Pris 520 kronor / person

Buffé (med varm mat)

Sill (två sorter), kräftskagen,
rostbiff, prosciutto,
varmrökt lax, kallrökt lax,
majskyckling, helstekt biff med chilibearnaise och
rostad potatis, kokt potatis,
fetaostsallad, grönsallad, dillmajonnäs,
ostbricka (brie, grönmögelost, färskost),
pannacotta med bär,
bröd och smör, ostkex,
chokladbit, kaffe/te

Pris 625 kronor / person

Vegetarisk buffé

Spenat och tomatpaj med parmesanost,
Umf filé med fetaost och soltorkad tomat,
chevre och honungsmelon,grekisk tomatsallad med fetaost och kalamataoliver,
pastasallad med ruccola, kronärtskocka, grillad paprika,
soja/chili och ingefärsspett med rostad potatis med örtolja,
tsatsiki, vitlöksfärskost,
vattenmelon, ostbricka (brie, parmesan, chèvre, färskost),
pannacotta med rårörda hallon,
bröd och smör, ostkex,
chokladbit, kaffe/te

Pris 625 kronor / person



Priserna för bufféer gäller vid min 30 personer och tillgång till lokaler i ca 4 timmar.
Vid fest eller annan tillställning tillkommer lokalhyra (se separata paket)
– skicka förfrågan till info@cedergrenskatornet.se

Tillval

Kanapéer - 45 kronor / styck

Löjrom på klassiskt vis
Rökt renstek med färskost på kavring
Laxröra i crostini toppad med rom
Ädelost med hassel/valnötter i crostini med blomkapris


Snacks till fördrink

Nötter, rotfruktschips - 20 kr p.p
Grönskasstavar med dipp - 25 kr p.p




Gäller från 2020-10-01, med reservation för eventuella prisändringar. Pris exklusive. moms.